krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Sernik Przekładany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo bardzo dobry i smaczny

Sernik Przekładany

Składniki:

Sernik Przekładany

 

  • CIASTO;
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka maki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 -3 łyżeczki kakao 2 łyżki kwasnej smietany
  • MASA SEROWA;
  • 70 dag sera
  • 6 jaj
  • 1 kostka margaryny
  • 1 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 1 łyżeczka maki pszennej bakalie
  • 1 łyżeczka maki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Sernik Przekładany
CIASTO;białka ubic z cukrem. Dodac po jednym żółtku reszte składników i delikatnie wymieszac.Piec w temp.160-180*C przes 30-40minut.Po upieczeniu przekroic na 2 placki.MASA SEROWA;ser zmielic.Margaryne utrzec z żółtkami i cukrem.Dodac ser ,make, bakalie ucierac.Dodac piane z białek i delikatnie wymieszac .PRZEŁOŻENIE PLACKA;PLACEK+SER+PLACEK+SER.Piec w temp 160-180*C przes około 1godzine.