allorene

allorene

Kucharz
[Przepisów: 12]

Sernik przekładany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

lepszego nie jadłam

Sernik przekładany

Składniki:

Sernik przekładany

 

  • ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 1 szkl..cukru
  • 20 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1łyż. proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżki śmietany
  • Masa serowa:
  • 1kg.sera mielonego
  • 1,5 szkl. cukru
  • 20 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. mleka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Sernik przekładany
Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i upiec 3 placki w temp. 200. Ser,margarynę,roztrzepane jajka,cukier włożyć do dużego garnka dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić na mleku i wlać do gotującej się masy serowej.Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Placki przekładać gorącą masą.Wierzch ostatniego placka posmarować cienką warstwą masy i posypać wiórkami.