Sposób przygotowania:
Sernik puszysty
Ze składników na ciasto zagnieść placek i wylepić nim spód formy wyłożony uprzednio papierem do pieczenia. Rozbijając jajka, zostawić białka na później.
Następnie ze składników na masę zmiksować ser, jaja i żółtka z cukrem, dodać budynie w proszku, mleko, olej, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 C. Sprawdzić patyczkiem czy masa się ścięła. Po tym czasie w piekarniku zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150 C.
Ze składników na pianę ubić na sztywno białka z cukrem i cukrem waniliowym i wyłożyć na upieczony placek, który włożyć do piekarnika na 15-20 minut i piec w temperaturze 150C. Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia.
Następnie ze składników na masę zmiksować ser, jaja i żółtka z cukrem, dodać budynie w proszku, mleko, olej, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 C. Sprawdzić patyczkiem czy masa się ścięła. Po tym czasie w piekarniku zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150 C.
Ze składników na pianę ubić na sztywno białka z cukrem i cukrem waniliowym i wyłożyć na upieczony placek, który włożyć do piekarnika na 15-20 minut i piec w temperaturze 150C. Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia.