anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik puszysty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do sernika można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie lub rodzynki otoczone w mące ja osobiście wole wersję kremową.

Sernik puszysty

Składniki:

Sernik puszysty

 

  • 3 jaja
  • 3/4 szkl cukru
  • 3/4 szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku dobrze pieczenia
  • 1 1/2 kg sera
  • 300 g cukru
  • 12 jaj
  • 2 budynie
  • 300 g margaryny
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Sernik puszysty
Jaja wbić do miski dodać cukier i ubić mikserem na gładką masę dodać proszek do pieczenia wymiszany z mąką i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt około 20 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić. Ser zmielić dwa razy. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodając po jednym żółtku. Następnie dodać ser wymieszany z budyniem . Białka ubić na sztywno i dodać do masy i wymieszać. Wylać na biszkopt i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.