Sposób przygotowania:
Serniczek z makową bezą
Ciasto: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę wsypać proszek do pieczenia ,dodać płatki pokrojonej margaryny,wbić jajo i dodać żółtka śmietanę oraz cukry,zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Tę mniejszą wsadzić od razu do zamrażalnika.Masa serowa: Ser zemleć przez maszynkę do mięsa dodać żółtka i jajka wsypać cukier,budyń rozpuścić w mleku wlać do masy serowej,dodać magarynę oraz olejek rumowy wg uznania i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć na gładką puszystą masę. Beza: Białka ubić na sztywno połączyć z cukrem wsypując pod koniec mak wymieszać . Wiekszą cześcią ciasta wylepić dno wyłożonej pergaminem standardowej blaszki i posyapć przez sitko kakao,na to wylać masę serową .Ciasto wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180*c, gdy zacznie sie rumienić wyjąć sernik z pieca rozprowadzić na wierzchu bezę i posypać startym na tarce jarzynowej zmrożona częścią ciasta piec jeszcze około 15-20 minut. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika po czym wyjąć . Smacznego życzę....
zbysiowa
2milutka
już nakładam ..smacznego:)
misia5
2milutka
Dla Ciebie oczywiscie też...:)
reanja
2milutka
zapraszam:)