Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy z raffaello
Herbatniki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem.
W dużej misce zmiksować miękkie masło z cukrem i cukrem z wanilią.
Następnie dodać po jednym żółtku i miksować. Dodawać stopniowo ser i miksować. Wsypać budynie, miksować. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do masy. Całość wylać na herbatniki.
Piec ok 80 min w temp 180 st.
Po godzinie zajrzeć do piekarnika ponieważ każdy inaczej piecze.
Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia, najlepiej do następnego dnia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno ze śnieżkami. Następnie wsypać startą na drobnych oczkach czekoladę i miksować na wolnych obrotach. Dodać wiórki kokosowe, miksować.
Na końcu wsypać śmietanfixy i miksować. Masę wyłożyć na zimny sernik, udekorować prażonymi wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego:-)
W dużej misce zmiksować miękkie masło z cukrem i cukrem z wanilią.
Następnie dodać po jednym żółtku i miksować. Dodawać stopniowo ser i miksować. Wsypać budynie, miksować. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do masy. Całość wylać na herbatniki.
Piec ok 80 min w temp 180 st.
Po godzinie zajrzeć do piekarnika ponieważ każdy inaczej piecze.
Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia, najlepiej do następnego dnia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno ze śnieżkami. Następnie wsypać startą na drobnych oczkach czekoladę i miksować na wolnych obrotach. Dodać wiórki kokosowe, miksować.
Na końcu wsypać śmietanfixy i miksować. Masę wyłożyć na zimny sernik, udekorować prażonymi wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego:-)
SylaUla