Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowyZ wody, masła, 5 jajek, mąki i szczypty soli przygotować ciasto parzone można skorzystać z mojego przepisu zmieniając tylko składniki. Ciasto podzielić na 3 części. Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, kolejno przekładać ciasto i piec 20 min w temp. 220°C. Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć. 500 g truskawek zmiksować z sokiem cytrynowym I Żelatynę namoczyć. 2 żółtka ubić z cukrem w ciepłej kąpieli, dodać żelatynę, wymieszać. Serek, mus i sok truskawkowy połączyć z masą, schłodzić. 2 białka ubić ze szczyptą soli, wymię szać z lekko ściętym kremem Z placków wyciąć kółka o śred. 24 cm, ułożyć w formie, przekładając kremem, wstawić na 3 godz. do lodówki. Tort ozdo bić owocami i skrawkami ciasta.
Ciasto parzone:
https://gotujmy.pl/ciasto-parzone,przepisy,130543.html