SUPERPRZEPIS

Sernik w barwach narodowych

  • p.jola1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Sernik w barwach narodowych Więcej zdjęć (5)

Atmosfera Euro wszystkim się udziela, proponuję sernik w barwach narodowych

Składniki:

Sernik w barwach narodowych

 

  • spód:
  • 100 g orzechów włoskich,
  • 10 okrągłych biszkoptów,
  • 2 łyżki zarodków pszennych,
  • 100 g masła
  • Mus truskawkowy:
  • 40 dag truskawek,
  • 1 galaretka truskawkowa Dr. Oetkera
  • Masa biała:
  • 400 g twarogu homogenizowanego,
  • 330 ml śmietany kremówki 30%,
  • 2 żelatyny- fix deserowe D. Oetkera,
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Do dekoracji:
  • Polewa deLuxe gorzka Dr. Oetkera,
  • perełki srebrne Dr. Oetkera,
  • świeże truskawki

Sposób przygotowania:

Sernik w barwach narodowych
Przygotowujemy spód: miksujemy w szatkownicy blendera Triblade biszkopty, orzechy, dodajemy masło, zarodki pszenne, mieszamy i wylepiamy dno tortownicy i schładzamy w lodówce masa czerwona: Truskawki miksujemy w szatkownicy blendera. galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody, studzimy i łączymy z musem truskawkowym, wykładamy na przygotowany spód. Masa biała: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodajemy porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny- fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu. Białą masę przekładamy na stężałą masę truskawkową. Powierzchnię sernika karbujemy specjalną wkładką i schładzamy w lodówce. Na powierzchni sernika układamy połówki truskawek. Polewę deLuxe rozpuszczamy w gorącej wodzie, odcinamy brzeg opakowania i dekorujemy sernik wg uznania, dodatkowo posypujemy sernik srebrnymi perełkami.
Sernik w barwach narodowych
w szatkownicy miksujemy orzechy z biszkoptami
Sernik w barwach narodowych
Truskawki zmiksować w szatkownicy blendera
Sernik w barwach narodowych
ubitą śmietanę miksujemy z serkiem homogenizowanym
Sernik w barwach narodowych
Na powierzchni sernika ułożyć połówki truskawek i ozodbić je polewą