Sposób przygotowania:
Sernik w barwach narodowych
Przygotowujemy spód: miksujemy w szatkownicy blendera Triblade biszkopty, orzechy, dodajemy masło, zarodki pszenne, mieszamy i wylepiamy dno tortownicy i schładzamy w lodówce masa czerwona: Truskawki miksujemy w szatkownicy blendera. galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody, studzimy i łączymy z musem truskawkowym, wykładamy na przygotowany spód. Masa biała: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodajemy porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny- fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu. Białą masę przekładamy na stężałą masę truskawkową. Powierzchnię sernika karbujemy specjalną wkładką i schładzamy w lodówce. Na powierzchni sernika układamy połówki truskawek. Polewę deLuxe rozpuszczamy w gorącej wodzie, odcinamy brzeg opakowania i dekorujemy sernik wg uznania, dodatkowo posypujemy sernik srebrnymi perełkami.