Sposób przygotowania:
Sernik w kakaowym cieście
Ser twarogowy przemielić w maszynce lub zmiksować. Margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao włożyć do garnka, wlać 7 łyżek wody i gotować około 5 minut, ostudzić. Do chłodnej masy dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sztywno ubitą pianę z 6 białek, wymieszać. Masa serowa: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku i porcji sera. Po wyczerpaniu wszystkich składników wsypać rodzynki i skórkę pomarańczową, dodać aromat, wymieszać. Formę z bokami wyłożyć papierem do pieczenia, wlać połowę ciasta, wyrównać, wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. Zimny sernik oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.