Sposób przygotowania:
Sernik bez tłuszczu
Białka ubijam na sztywną pianę i odstawiam do lodówki. Żółtka ucieram z cukrem pudrem,aż będą białe, dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczaną lub budyń śmietankowy i mieszam do połączenia składników. Wlewam mleko, wymieszam i dodaję ubite białka. Mieszam łopatką, aż połączą się z masą sernikową.
Formę o wym,. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto, piekarnik nagrzewam do 170°C, wstawiam ciasto na 60 min.
Po 30-35 min, wyjmuję ciasto, nakrywam folią aluminiową i ponownie wstawiam do piekarnika, na pozostały czas. Upieczone ciasto zostawiam na 10 min, w gorącym piekarniku, po tym czasie wyjmuję i usuwam folię z wierzchu.
Formę o wym,. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto, piekarnik nagrzewam do 170°C, wstawiam ciasto na 60 min.
Po 30-35 min, wyjmuję ciasto, nakrywam folią aluminiową i ponownie wstawiam do piekarnika, na pozostały czas. Upieczone ciasto zostawiam na 10 min, w gorącym piekarniku, po tym czasie wyjmuję i usuwam folię z wierzchu.