Sposób przygotowania:
sernik waniliowy
oddzielić żółtka od białek.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem, esencją waniliową oraz mlekiem na puszystą masę.
Następnie ciągle ubijając dodać masło mąkę i ser
Ucierać aż masa będzie miękka.
Delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Masę wyłożyć na blachę, piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 60min.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem, esencją waniliową oraz mlekiem na puszystą masę.
Następnie ciągle ubijając dodać masło mąkę i ser
Ucierać aż masa będzie miękka.
Delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Masę wyłożyć na blachę, piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 60min.