Sposób przygotowania:
Sernik wiedeński
Masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch. Cały czas miksując dodajemy porcjami ser. Dodajemy budyń śmietankowy(proszek) z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą jajeczną.
Całość przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.
Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.
Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą jajeczną.
Całość przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.
Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.
Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
gusia1000