Sposób przygotowania:
Sernik wiedeński
Ser mielimy trzy razy na sitku o drobnych oczkach. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysta masę, ucierając dodajemy po jednym żółtku, po łyżce zmielonego sera, mąkę i budyń oraz bakalie.
Z białek ubijamy piane, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą. Na dno formy wykładamy herbatniki, wylewamy masę serową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 70 minut.
Ostudzony sernik polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Z białek ubijamy piane, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą. Na dno formy wykładamy herbatniki, wylewamy masę serową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 70 minut.
Ostudzony sernik polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Czekoladka 2