Sposób przygotowania:
Sernik wiedeński
1. Sernik: Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Wbijać po jednym jajku, cały czas miksując. Wlać ekstrakt oraz ser, dobrze zmiksować. Na koniec wsypać przesiane mąki i wymieszać do połączenia się składników. Masę przelać do tortownicy o średnicy 24-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno!) Piec w kąpieli wodnej w 160-170 st.C około 60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze 20-30 minut do lekkiego przestygnięcia. Następnie wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Polewa: Wszystkie składniki umieścić w garnku, podgrzewać do uzyskania jednolitej, gęstej polewy. Lekko przestudzić. Ostudzoną polać wierzch sernika. Schłodzić. (najlepiej smakuję na następny dzień) Smacznego!
Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki.
Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki.