alutkap

alutkap

Kucharz
[Przepisów: 5]

Sernik Wyborowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest przepyszny sam w sobie, ale można również podawać z musem truskawkowym lub malinowym

Sernik Wyborowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik Wyborowy

 

  • 1 kg sera
  • 10 dag masła
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 12 żółtek
  • 1 budyń waniliowy

 

  • 4 białka
  • ¾ szklanki cukru

 

  • skórka pomarańczowa
  • zapach pomarańczowy

 

  • ewentualny 1 kg malin lub truskawek

Sposób przygotowania:

Sernik Wyborowy
Ser przepuścić przez maszynkę. Rozetrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać ser, żółtka, budyń i dokładnie wymieszać.
Ubić pianę z białek. Gdy już piana będzie ubita, stopniowo dodawać cukier.
Następnie wymieszać masę serową z pianą, dodać skórkę pomarańczową i zapach, wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i umieścić w niej masę. Piec 1,5 godziny w 160 stopniach.
Ciasto polać zmiksowanymi owocami przy podaniu.
Sernik Wyborowy
Etap 1
Sernik Wyborowy
Etap 2
Sernik Wyborowy
Etap 3