Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą
Herbatniki zmielić blenderem, dodać roztopione masło i wymieszać. Wyłożyć dno okrągłej blachy, odstawić do lodówki.
Do misy miksera włożyć ser, mąkę ziemniaczaną i cukier, miksując dodawać po jednym jajku.
W rondelku podgrzać śmietankę, dodać białą czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia, dodać do sera, zmiksować. Wylać na herbatniki. Wstawić do piekarnika. Na niższej półce ułożyć keksówkę wypełnioną gorącą wodą. Piec w 160 stopniach około 75 minut.
Wystudzony polać roztopioną czekoladą.
Do misy miksera włożyć ser, mąkę ziemniaczaną i cukier, miksując dodawać po jednym jajku.
W rondelku podgrzać śmietankę, dodać białą czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia, dodać do sera, zmiksować. Wylać na herbatniki. Wstawić do piekarnika. Na niższej półce ułożyć keksówkę wypełnioną gorącą wodą. Piec w 160 stopniach około 75 minut.
Wystudzony polać roztopioną czekoladą.