Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą i żurawiną
Ciastka i masło wrzucić do rozdrabniacza i zmielić. Wysypać do tortownicy (o średnicy 21cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać i ugnieść. Wstawić do lodówki. Do rozdrabniacza wsypać połamaną czekoladę, zmiksować. Wsypać czekoladę do śmietanki i podgrzewać w mikrofali, aż czekolada się rozpuści w śmietance. Przestudzić. Do miski wrzucić twaróg i mascarpone. Wlać śmietankę z czekoladą. Wbić 3 jajka. Zmiksować. Dodać cukier i mąkę pszenną i ponownie zmiksować. Dokładnie, ale niezbyt długo by nie napowietrzać masy. Wylać masę na schłodzony spód. Posypać żurawiną (wcześniej umytą i dokładnie osuszoną). Piec w kąpieli wodnej 10 minut w 180 stopniach, kolejne 50 minut w 130 stopniach. Wystudzić i schłodzić w lodówce przez noc.
reanja
Alex_M
no dobrze, powyciągam ;) hihi ale wiesz jaka ona zdrowa jest? ;)
Netka
zbysiowa
Alex_M
a co masz przeciwko niej? ;) jest taka dobra :D
Alex_M
to nareszcie ktoś kto lubi śliczną drobną żurawinkę ;)
domagi
reanja
wiem, ale jakoś sie nie lubimy:D
karola25
Dinah