Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą
Masło posiekać z cukrem szczyptą soli, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać całe jajko i żółtko. Zagnieść szybko kruche ciasto 1/4 ciasta zamrozić, a resztę tylko schłodzić w lodówce.
Masa serowa;
Czekolady rozpuścić w miseczce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą, następnie wymieszać ja z jogurtem. Jajka ubić z cukrem, ser utrzeć i dodać do niego rozpuszczoną czekoladę oraz masę jajeczną.
Formę do pieczenia 22 cm na 30cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, następnie dno wyłożyć schłodzonym ciastem i wylać na nie cała masę serową na wierzch zetrzeć lub pokruszyć schłodzone ciasto.
Piec około 1 godziny w temp. 170st.
Masa serowa;
Czekolady rozpuścić w miseczce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą, następnie wymieszać ja z jogurtem. Jajka ubić z cukrem, ser utrzeć i dodać do niego rozpuszczoną czekoladę oraz masę jajeczną.
Formę do pieczenia 22 cm na 30cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, następnie dno wyłożyć schłodzonym ciastem i wylać na nie cała masę serową na wierzch zetrzeć lub pokruszyć schłodzone ciasto.
Piec około 1 godziny w temp. 170st.
SylaUla