Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladąCiasto:

Mąkę krupczatkę wymieszać z kakao i startą czekoladą, dodać pokrojone zimne masło, wsypać cukier,wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno tortownicy o wym 24 cm, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy.
Masa:

Białą czekoladę połamać, przełożyć do miseczki, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej na płynną masę.
ETAP 3:

Twaróg zmielić w maszynce, wbić jaja, dodać białko, masło, wlać śmietankę ,wsypać cukier oraz budyń krótko zmiksować tylko do połączenia aby nie napowietrzać niepotrzebnie masy, na koniec wlać lejącą białą czekoladę i wymieszać. Wylać na kruchy czekoladowy spód.
ETAP 4:

Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 30 minut-pilnować aby sernik się nie zrumienił, ma pozostać biały! W tym celu gdyby była taka potrzeba nakryć wierzch folią aluminiową. Po upieczeniu całkowicie wystudzić.
Krem z białej czekolady:

Śmietanę kremówkę doprowadzić do wrzenia, chwilę przestudzić dodać połamaną czekoladę zostawić na chwilę do rozpuszczenia, po czym wymieszać na gładką jednolitą masę. Zimną wstawić na całą noc do lodówki.
ETAP 6:

Następnego dnia do masy dołożyć serek mascarpone i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, wyłożyć na zimny sernik, udekorować startymi czekoladami i pralinkami.
zbysiowa