Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą i mango
Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając.
Wstawiamy do lodówki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i mus mango - miksujemy.
Na koniec śmietanę oraz budyń cały czas miksując.
Czekoladę drobno siekamy, dodajemy do masy serowej i mieszamy.
Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową.
Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.
Serek mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - można dodać odrobinę śmietany 30% lub mleka.
Na wystudzony sernik wylewamy roztopioną czekoladę.
Mus mango wykładamy łyżeczką, a następnie przeciągamy wykałaczką tworząc wzór.
Szprycą wyciskamy krem mascarpone.
Do dekoracji użyłam kiwi, białe draże i żelki owocowe :)
Wstawiamy do lodówki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i mus mango - miksujemy.
Na koniec śmietanę oraz budyń cały czas miksując.
Czekoladę drobno siekamy, dodajemy do masy serowej i mieszamy.
Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową.
Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.
Serek mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - można dodać odrobinę śmietany 30% lub mleka.
Na wystudzony sernik wylewamy roztopioną czekoladę.
Mus mango wykładamy łyżeczką, a następnie przeciągamy wykałaczką tworząc wzór.
Szprycą wyciskamy krem mascarpone.
Do dekoracji użyłam kiwi, białe draże i żelki owocowe :)
robaczek