Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik z białą czekoladą i z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny sernik na owsianych spodzie z delikatną polewą z białej czekolady posypane prażonymi płatkami migdałów

Sernik z białą czekoladą i z migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z białą czekoladą i z migdałami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z białą czekoladą i z migdałami
Spód : Herbatniki pokruszyć , margarynę roztopić i wymieszać z herbatnikami . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i spód wylepić masą herbatnik-ową. Sernik: Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Dodać kaszę mannę , mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Następnie dodawać porcjami twaróg. Białka ubić ze szczyptą soli i wymieszać z masą serową. Gotową masę wylewam na owsiany spód wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piekę 60-70 minut. Na 10 minut zostawić sernik w wyłączonym piekarniku. Wyjąć i ostudzić. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej polać sernik posypać migdałami.
Sernik z białą czekoladą i z migdałami
Herbatniki pokruszyć , margarynę roztopić i wymieszać z herbatnikami . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i spód wylepić masą herbatnik-ową.
Sernik z białą czekoladą i z migdałami
Gotową masę wylewam na owsiany spód wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piekę 60-70 minut.
Sernik z białą czekoladą i z migdałami
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodne
Sernik z białą czekoladą i z migdałami
Polewą polać sernik posypać migdałami.