Sposób przygotowania:
Sernik z borówkami
Spód: Ciasteczka pognieść ( ja wsypuje do woreczka, zawiązuje i wałkuje wałkiem do ciasta) i wymieszać z roztopionym masłem Tortownicę wyłożyć pergaminem Ciastka wyłożyć na blachę i dokładnie wygnieść spód, następnie wstawić na kilka minut do lodówki Masa serowa: Zmiksować ser, 2 całe jajka i 2 żółtka, oraz budyń 2 białka ubić na pianę (dodać szczyptę soli aby szybciej się ubiła), gdy piana będzie sztywna dodać cukier i jeszcze moment miksować, powstanie gęsty lukier. Dodajemy go do masy serowej i mieszamy łyżką Wsypujemy umyte i osuszone borówki i mieszamy Masę wylewamy do tortownicy Sernik pieczemy ok 1 godz w 180stC na rumiano Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku ok 20-30 min po czym wyjmujemy i jeszcze ciepłe posypujemy ciemnym kakao Smacznego :) WAŻNE! Na spód piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, tak aby spód który nie wymaga pieczenia się nie przypalił