Sposób przygotowania:
Sypana kakaowa szrlotka na szybko
Do sypania użyłam pojemnik po jogurcie 200 ml, mąkę krupczatkę, pszenną, cukier, kakao, proszek do pieczenia wsypać do pojemnika i łyżką dokładnie wszystko przemieszać.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wsypać połowę suchej masy, na masie położyć kilka cieniutkich plasterków palmy.
Teraz wyłożyć razem z puszczonym sokiem jabłka starte na grubszych oczkach tarki i wymieszane z cukrem, delikatnie tylko z wierzchu jabłka wygładzić łyżką.
Na jabłka wysypać resztę ciasta, delikatnie bez ubijania wygładzić wierzch i położyć plastry palmy.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, w foremce szarlotkę dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wsypać połowę suchej masy, na masie położyć kilka cieniutkich plasterków palmy.
Teraz wyłożyć razem z puszczonym sokiem jabłka starte na grubszych oczkach tarki i wymieszane z cukrem, delikatnie tylko z wierzchu jabłka wygładzić łyżką.
Na jabłka wysypać resztę ciasta, delikatnie bez ubijania wygładzić wierzch i położyć plastry palmy.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, w foremce szarlotkę dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.