Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami wg mamy
Przygotować blachę do pieczenia 25x40 cm, 6-7 cm wys. Składniki na ciasto wymieszać w misce, a potem wyrobić na blacie na kulę. Podzielić ją na 3 części. Jedną włożyć do zamrażarki - posłuży jako kruszonka na koniec. Resztę ciasta rozwałkować wylepić nim wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę( dno i brzegi). Masło utrzeć z cukrem i jajem, dodać serek President oraz budyń w proszku. Wyłożyć masę sernikową na ciasto, wyrównać łyżką. Każdą połówkę brzoskwini pokroić na 4 części. Ułożyć równomiernie na masie. Piekarnik nagrzać na 170 - 175 stopni. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Przykryć brzoskwinie, a na koniec zetrzeć na tarce kulkę ciasto z zamrażarki. Wstawić blachę do piekarnika , piec 60 minut. Schłodzony sernik smakuje pysznie z filiżanka kawy:)
elzbieta8960
luna
kaya31
msewka
Natala1210
thegrooba
basia82
NAPISZE JAK WYSZŁO :)
basia82
thegrooba