Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami,
Wszystkie składniki na ciasto usiekać w robocie. Gdy powstanie kula, wyjąć je, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie odciąć około 1/3 i zostawić. Większym kawałkiem ciasta wylepić tortownicę. Miękką margarynę utrzeć z obydwoma cukrami. Dodać jajko i w trakcie ucierania dodawać serek. Gotową masę wylać na ciasto. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Wyłożyć na masę serową. Białka ubić z solą i cukrem, następnie wsypać kisiel i jeszcze chwilę mieszać aż składniki się połączą. Pianę wyłożyć na brzoskwinie i wyrównać powierzchnie. Na koniec na sam wierzch zetrzeć odłożony kawałek ciasta. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 65 minut. Składniki na polewę rozpuścić i dokładnie wymieszać ale uważać aby nie zagotować. Wystudzony sernik polać polewą.