zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sernik z brzoskwiniami,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowym...........

Sernik z brzoskwiniami, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami,

 

  • Ciasto:
  • 2,5 szk mąki
  • 200 g margaryny Kasia
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 1 szczypta soli
  • Masa serowa:
  • 1 kg serka waniliowego President
  • 100 g margaryny Kasia
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 duży cukier waniliowy
  • 1/3 szk cukru
  • 1 jajko
  • 1 puszka brzoskwiń
  • Masa piankowa:
  • 4 białka
  • 1 kisiel morelowy
  • 1/3 szk cukru
  • 1 szczypta soli
  • Polewa:
  • 1/4 margaryna Kasia
  • 1/3 szk cukru
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami,
Wszystkie składniki na ciasto usiekać w robocie. Gdy powstanie kula, wyjąć je, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie odciąć około 1/3 i zostawić. Większym kawałkiem ciasta wylepić tortownicę. Miękką margarynę utrzeć z obydwoma cukrami. Dodać jajko i w trakcie ucierania dodawać serek. Gotową masę wylać na ciasto. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Wyłożyć na masę serową. Białka ubić z solą i cukrem, następnie wsypać kisiel i jeszcze chwilę mieszać aż składniki się połączą. Pianę wyłożyć na brzoskwinie i wyrównać powierzchnie. Na koniec na sam wierzch zetrzeć odłożony kawałek ciasta. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 65 minut. Składniki na polewę rozpuścić i dokładnie wymieszać ale uważać aby nie zagotować. Wystudzony sernik polać polewą.
Sernik z brzoskwiniami,
schłodzonym ciastem wylepić dno tortownicy bez konieczności smaroania jej tłuszczem.
Sernik z brzoskwiniami,
utrzeć margarynę z cukrem, dodac jako i nadal ucierając dodawać ser.
Sernik z brzoskwiniami,
na masę serową wyłożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Sernik z brzoskwiniami,
na owoce wyłożyć pianę ubitą z kisielem i cukrem..