Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami i migdałami
Przygotowujemy ciasto na spód: Rozpuszczamy margarynę, dodajemy trzy żółtka, jedną szkl. mąki, trzy łyżki cukru, cały cukier waniliowy, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno dużej formy. Masa białkowa: dziewięć białek ubijamy na sztywno i dodajemy 1,5 szkl. cukru. Serowa masa: Mieszamy mikserem pozostałe składniki: twaróg, sześć żółtek, dwa cukry waniliowe, dwa budynie śmietankowe, kurkumę, olej i mleko. Ostrożnie dodajemy do masy serowej masę białkową i pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy. Przekładamy całość do formy i wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy 45 minut w temp. 200 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone, temp. zmniejszamy do 50 stopni, włączamy termoobieg, trzymamy ciasto w piekarniku około jednej godziny. Wystudzony sernik smarujemy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałów.