Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Składniki na ciasto zagnieść schłodzić około 1 godziny następnie rozwałkować i wyłożyć do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ser białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z połową cukru dodać sok z cytryny, dodać budyń i dokładnie wymieszać.
Białka ubić zastępując reszta cukru i dodać do masy serowej dokładnie i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na blaszkę na wierzch ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu posmarować całość rozgrzanym dżemem brzoskwiniowy.
Białka ubić zastępując reszta cukru i dodać do masy serowej dokładnie i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na blaszkę na wierzch ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu posmarować całość rozgrzanym dżemem brzoskwiniowy.