Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Z podanych składników zagnieść ciasto( jeśli jest trudno skleić można dodać łyżkę gęstej śmietany),podzielić na dwie części mniejszą i większą.Mniejszą schłodzić w zamrażalniku a większą położyć na blachę.Przygotować masę serową. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i wyłożyć na ciasto w blasze..Na ser położyć pokrojone w cząstki brzoskwinie. Z 5 białek ubić pianę dodając szklankę cukru.Pianę wykładamy na owoce i scieramy na tace ciasto z lodówki posypując po wierzchu.Pieczemy ok. godz.w 180*C.
msewka
misia53
Tak ,próbowałam , ale jeśli chcesz mieć naprawdę dobry sernik to kup dobry tłusty twaróg nie bardzo ubity.Dla mnie ten z wiadereczka jest trochę za rzadki i w smaku też taki trochę inny .
teresa.rembiesa
misia53
a co też robłaś z wiadereczka?
Rybka83
misia53
w wiadereczku masz zmielony już ser.
anullka7
Najlepszy jest ser półtłusty, lub tłusty,zawsze mielę sama ser, taki jest najlepszy:)
Rybka83
misia53
Różne piece różnie pieką . Najbezpieczniej jest w 180*C.
Mój piec z wierzchu pali dlatego ta fotka nie bardzo... ale przepis jest dobry,polecam...
aneczka.mb
donia
kikaCosta