Sposób przygotowania:
Sernik z budyniem 2
Wszystkie składniki masy serowej wyciągamy wcześniej z lodówki by miały temperaturę pokojową. Przygotowujemy spód sernika. Miksujemy ciasteczka z miękkim masłem, i mieszamy z żurawiną. Tortownicę owijamy szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej. Na dno tortownicy wykładamy masę ciasteczkową i ugniatamy ręką. Gotujemy budyń i pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy masę serową. Ser ucieramy z cukrem i żółtkami, na koniec mieszamy delikatnie z pianą z białek. Na ciasteczkowy spód wykładamy budyń, rozprowadzamy go na całe dno - może być ciężko ponieważ jest gęsty. Na budyń wylewamy masę serową, wyrównujemy i tortownicę wkładamy do większej brytfanny, do której nalewamy gorącą wodę do połowy wysokości tortownicy. Pieczemy przez 80 minut w 180 stopniach.