Sposób przygotowania:
Sernik z budyniem czekoladowym.
Ser przekręcić przez maszynkę,a do miski dać masło,cukier i
zmieszać blenderem,dodawać po kolei żółtka oddzielone od białek,
a te odstawić na pianę.Potem dodać budyń czekoladowy z torebki
można dodać drugi wg.uznania i wymieszać z 10 min.Na koniec
dodać mąkę przesianą z proszkiem,wymieszać,a potem ubić pianę
z białek,dodać zmielony ser i drewnianą łyżką od spodu wymiesz-
-ać dokładnie.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym i wysypać buł-
-ką tartą.Ciasto przenieść do formy okrągłej i wsunąć do nagrzanego piekarnika w temp.175 st.C i piec ponad godzinę-ok.
75 min.Po upieczeniu wystudzić,wyjąć z formy na paterę i pokroić.
zmieszać blenderem,dodawać po kolei żółtka oddzielone od białek,
a te odstawić na pianę.Potem dodać budyń czekoladowy z torebki
można dodać drugi wg.uznania i wymieszać z 10 min.Na koniec
dodać mąkę przesianą z proszkiem,wymieszać,a potem ubić pianę
z białek,dodać zmielony ser i drewnianą łyżką od spodu wymiesz-
-ać dokładnie.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym i wysypać buł-
-ką tartą.Ciasto przenieść do formy okrągłej i wsunąć do nagrzanego piekarnika w temp.175 st.C i piec ponad godzinę-ok.
75 min.Po upieczeniu wystudzić,wyjąć z formy na paterę i pokroić.