Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladą i wiśniamiKrok 1:
Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy twaróg, budyń i rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy.
Masę serową wylewamy na herbatniki i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Krok 2:
Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Do czekolady wlewamy śmietanę i całość podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż składniki dobrze się połączą.
Krok 3:
Wiśnie rozmrażamy. Dodajemy cukier i dusimy na wolnym ogniu kilka minut.
Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy wiśnie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą ze śmietanką i wyrównujemy.
Ciasto schładzamy w lodówce.
Smacznego!