Sposób przygotowania:
Sernik z wiśniami
Ciasto: Od jajek oddzielić żółtka i utrzeć z cukrem, mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, dodać utarte żółtka, pokrojone w mniejszą kostkę masło i zimną wodę, szybko zagnieść ciasto które trzeba schłodzić około godziny. Masa serowa: Ser utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodawać po jednym żółtku i przestudzony tłuszcz oraz sypki kisiel na koniec delikatnie wymieszać z piana ubita z 10 białek. Formę ( 22 cm na 33 cm) wysmarować tłuszczem i na dnie wyłożyć równo całe ciasto i posypać je delikatnie kaszką, następnie wylać masę serową na której ułożyć wszystkie wiśnie. Piec Piec w nagrzanym do 170 st około 60 minut po upieczeniu wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki piekarnika na 10 minut po tym czasie ciasto wyjąć i wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić z mlekiem i delikatnie polać strużkami po wystudzonym serniku.