Sposób przygotowania:
Sernik z wiśniami
Ciasto:mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z proszkiem do pieczenia cukrem,wbić żółtka dodać śmietanę masło i szybko zagnieść ciasto. Wylepić ciastem dno dużej standardowej blachy do pieczenia oprószyć kakao przez małe sitko.
Masa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa zmiksować z żółtkami,cukrami,masłem śmietaną wlać budyń rozrobiony do smaku oraz olejek do ciasta,połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę delikatnie wymieszać .Wylać masę na kruche ciasto.Wiśnie osączyć dobrze z kompotu wyłożyć równomiernie na wierzch sernika i wstawić do piekarnika piec 60 minut w temp 180*c. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Dekoracja: Czekolady połamać każda osobno rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować zimne ciasto. Smacznego!
Masa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa zmiksować z żółtkami,cukrami,masłem śmietaną wlać budyń rozrobiony do smaku oraz olejek do ciasta,połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę delikatnie wymieszać .Wylać masę na kruche ciasto.Wiśnie osączyć dobrze z kompotu wyłożyć równomiernie na wierzch sernika i wstawić do piekarnika piec 60 minut w temp 180*c. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Dekoracja: Czekolady połamać każda osobno rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować zimne ciasto. Smacznego!
halina