Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladą
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Posiekać z masłem dodać żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Masa serowa. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt. Ser zmiksować z olejem i budyniem, połączyć z jajkami, dodać skórkę pomarańczową, pokrojoną w kotkę czekoladę, delikatnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować. 1 krążkiem wyłożyć dno tortownicy, posypać słodkim kakao, wyłożyć masę serową. Po wierzchu ser posypać słodkim kakao i przykryć drugim krążkiem ciasta. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Zimny sernik oblać polewą i ozdobić według uznania.