Sposób przygotowania:
Sernik z czereśniami.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do garnka,dodać niecałą kostkę masła lub margaryny,cukier,cukier waniliowy,jajko i śmietanę.Wymieszać mikserem ręcznym na jednolitą masę.Blachę wysmarować resztą tłuszczu,wysypać bułką tartą,wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 190 st.C ok.50 min.Sporządzić masę serową:zmielić dwukrotnie twaróg,utrzeć żółtka z cukrem pudrem,dodając po kolei śmietanę,budynie,olejek waniliowy lub migdałowy i wymieszać dobrze z ubitą pianą oraz umytymi i osączonymi czereśniami.Wysunąć z piekarnika upieczone ciasto i wyłożyć na nie masę serową z owocami.Wsunąć ponownie formę do piekarnika na kolejne 50 min. Temperaturę zmniejszyć do 180 st.C.Po upieczeniu wyjąć blachę z ciastem i wystudzić.Kroić,kłaść na talerzyki i podawać.