Sposób przygotowania:
Sernik z czereśniami na ciasteczkowym spodzie
Herbatniki kruszymy dość drobno, dodajemy kakao i powidła, dokładnie mieszamy i wyklejamy powstałym ciastem dno tortownicy. Schładzamy w lodówce.
Serek homogenizowany mieszamy z dobrze wystudzonymi, tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Rozpuszczamy je w 2 szklankach wody. Masę wylewamy na ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.
Na ser wykładamy wydrylowane czereśnie, mogą być mrożone. Zalewamy je galaretkami wiśniowymi i odstawiamy do zastygnięcia.
Serek homogenizowany mieszamy z dobrze wystudzonymi, tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Rozpuszczamy je w 2 szklankach wody. Masę wylewamy na ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.
Na ser wykładamy wydrylowane czereśnie, mogą być mrożone. Zalewamy je galaretkami wiśniowymi i odstawiamy do zastygnięcia.