WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sernik z czereśniami na ciasteczkowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybki, smaczny sernik za zimno. Z serka homogenizowanego, z czereśniami i galaretką na ciasteczkowym spodzie.

Sernik z czereśniami na ciasteczkowym spodzie

Składniki:

Sernik z czereśniami na ciasteczkowym spodzie

 

  • 1 duże opakowanie biszkoptów
  • 2 łyżki kakao
  • 1 słoiczek powideł śliwkowych
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 400 g serka homogenizowanego
  • 2 szkl wydrylowanych czereśni
  • 2 galaretki wiśniowe

Sposób przygotowania:

Sernik z czereśniami na ciasteczkowym spodzie
Herbatniki kruszymy dość drobno, dodajemy kakao i powidła, dokładnie mieszamy i wyklejamy powstałym ciastem dno tortownicy. Schładzamy w lodówce.

Serek homogenizowany mieszamy z dobrze wystudzonymi, tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Rozpuszczamy je w 2 szklankach wody. Masę wylewamy na ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.

Na ser wykładamy wydrylowane czereśnie, mogą być mrożone. Zalewamy je galaretkami wiśniowymi i odstawiamy do zastygnięcia.

Tagi:

ciasto sernik