Sposób przygotowania:
Sernik z musem malinowym
Spód brownie :
Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Masło ucieramy z cukrem aż będzie puszyste. Ubijamy schłodzone jajko na pianę. Wszystkie składniki dodajemy do miski i mieszamy delikatnie aby się połączyły. Masę przelewamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy około 6 minut. Wyjmujemy do wystudzenia.
Mus malinowy :
Maliny przecieramy przez sitko. Przetarte maliny mieszamy z cukrem.
Masa serowa :
Do miski miksera wykładamy składniki masy serowej : ser do sernika, ser mascarpone, mąkę i cukier. Miksujemy na małych obrotach aż składniki się połączą i dodajemy po 1 jajku. Na koniec dodajemy śmietanę.
Blaszkę z upieczonym spodem zawijamy szczelnie folią aluminiową ( dno i boki ).
Całą masę wykładamy na wystudzony spód brownie i wyrównujemy szpatułką. Łyżeczką robimy kropki z musu malinowego i wykałaczką malujemy delikatnie ósemki tworząc wzorki z musu.
Na blachę wylewamy wrzącą wodę. Wstawiamy blaszkę z sernikiem do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120 C i pieczemy 90 minut. Studzimy uchylając drzwiczki piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Masło ucieramy z cukrem aż będzie puszyste. Ubijamy schłodzone jajko na pianę. Wszystkie składniki dodajemy do miski i mieszamy delikatnie aby się połączyły. Masę przelewamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy około 6 minut. Wyjmujemy do wystudzenia.
Mus malinowy :
Maliny przecieramy przez sitko. Przetarte maliny mieszamy z cukrem.
Masa serowa :
Do miski miksera wykładamy składniki masy serowej : ser do sernika, ser mascarpone, mąkę i cukier. Miksujemy na małych obrotach aż składniki się połączą i dodajemy po 1 jajku. Na koniec dodajemy śmietanę.
Blaszkę z upieczonym spodem zawijamy szczelnie folią aluminiową ( dno i boki ).
Całą masę wykładamy na wystudzony spód brownie i wyrównujemy szpatułką. Łyżeczką robimy kropki z musu malinowego i wykałaczką malujemy delikatnie ósemki tworząc wzorki z musu.
Na blachę wylewamy wrzącą wodę. Wstawiamy blaszkę z sernikiem do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120 C i pieczemy 90 minut. Studzimy uchylając drzwiczki piekarnika.
halina
SylaUla
superbaba4
:)