Sposób przygotowania:
Sernik z domowym Baileys'em
Herbatniki zmielić w przystawce do blendera lub robocie kuchennym. Masło rozpuścić, wsypać do niego kakao i zmielone herbatniki. Wymieszać dokładnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać okruchy. Ugnieść, najlepiej palcami, aby utworzyły spód. Schłodzić w lodówce około 20 minut. Do miski wrzucić mielony ser, wlać kremówkę, wsypać cukier oraz proszek budyniowy. Do szklanki wybić 4 jajka, odmierzyć potrzebną ilość alkoholu. Wszystkie składniki zmiksować razem na jednolita masę. Gorzką czekoladę posiekać niezbyt drobno (aby się nie rozpuściła i była widoczna w przekroju ciasta). Wmieszać ją w masę serową. Wylać na spód. Piec w kąpieli wodnej około godziny w 170stopniach. Udekorować tartą czekoladą.