Sposób przygotowania:
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opadaSpód:
![Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-domowym-mlekiem-skondensowanym-nie-opada-527240.jpg)
Ciastka i miękkie lub płynne masło/margarynę należy zmiksować, a następnie wklepać w dno formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa:
![Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-domowym-mlekiem-skondensowanym-nie-opada-527241.jpg)
Wszystkie składniki należy umieścić w misce i wymieszać jedynie do połączenia się całości.
Masę sernikową odstawiać na około 10-15 minut, a następnie przelać na spód z ciastek.
Pieczenie:
![Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada Sernik z domowym mlekiem skondensowanym -nie opada](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-z-domowym-mlekiem-skondensowanym-nie-opada-527242.jpg)
Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie wstawić do lodówki - minimum na 3 h, ale najlepiej na całą noc.
Udekorować wg uznania - u mnie polewa z czekolady karmelowej.
SylaUla