Sposób przygotowania:
Orzechowy miodownikETAP 1:
Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy posiekaną margarynę, jaja i żółtka oraz pozostałe składniki i zagniatamy ciasto o jednolitej konsystencji. Dzielimy na trzy równe części.
ETAP 2:
W rondelku rozpuszczamy tłuszcz dodajemy cukier oraz miód i mieszamy z orzechami. Gotujemy chwilkę razem aby polewa oblepiła orzechy.
ETAP 3:
Trzy równe blaszki o wymiarach 20 na 30 cm. smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem a następnie dno wylepiamy ciastem. Na jedną porcję ciasta wylewamy polewę orzechową. Pieczemy po około 20 minut w 180 stopniach.
ETAP 4:
Gotujemy budynie na podanej ilości mleka i jeszcze ciepłe rozsmarowujemy na jednej warstwie ciasta a następnie przykrywamy drugim.
ETAP 5:
Na drugiej warstwie ciasta rozsmarowujemy masę krówkową i przykrywamy ciastem z polewą orzechową.