jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Sernik z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny serniczek, jego smak zależy od tego jakiego dżemu dodamy.

Sernik z dżemem

Składniki:

Sernik z dżemem

 

  • 0,5 kg twarogu
  • 3 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 250 g dżemu (truskawkowy, porzeczkowy...)
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik z dżemem
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Żółtka oddzielić od białek i rozetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Masło rozpuścić. Mieszając dodawać mąkę, twaróg i dżem. Dobrze wymieszać, dodać proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut.