Sposób przygotowania:
Sernik z frużeliną malinowąKrok 1:
Masło rozpuszczamy i studzimy. Ciasteczka miksujemy. Do ciastek dodajemy masło i dokładnie zagniatamy. Masa powinna mieć konsystencje mokrego piasku.
Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową i oblepiamy dno i boki formy. Masę schładzamy.
Krok 2:
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, otartą skórkę z cytryny, rozpuszczone masło i budynie. Mieszamy. Masę wykładamy do formy.
Wyrównujemy. Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Krok 3:
Maliny przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i podlewamy niewielką ilością wody. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści, delikatnie mieszając.
Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do malin i zagotowujemy. Frużelinę wykładamy na ciasto.
Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową.
Ciasto schładzamy.
Smacznego!