Sposób przygotowania:
Jabłecznik z bitą śmietaną i mascarpone
Biszkopt.
Oddzielić białka od żółtek i bić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wciąż ubijając dodawać stopiniowo cukier i zółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie ale delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Masa jabłkowa.
Jabłka umyć, obrać, pkroić i smazyć najpierw same, a potem z dodatkiem cukru i cynamonu. Pod koniec mażenia dodać galaretkę. Wymieszać i ostudzić, Wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.
Masa śmietanowa.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na pulchną masę. Na konću stopniowo dodawać serek mascarpone. Wylożyć na warstwę jabłkową,
Roztopić czekoladę i polać wierzch ciasta.
Oddzielić białka od żółtek i bić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wciąż ubijając dodawać stopiniowo cukier i zółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie ale delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Masa jabłkowa.
Jabłka umyć, obrać, pkroić i smazyć najpierw same, a potem z dodatkiem cukru i cynamonu. Pod koniec mażenia dodać galaretkę. Wymieszać i ostudzić, Wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.
Masa śmietanowa.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na pulchną masę. Na konću stopniowo dodawać serek mascarpone. Wylożyć na warstwę jabłkową,
Roztopić czekoladę i polać wierzch ciasta.