Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkiem
Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i odkładamy do lodówki na ok 30 min.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim spód przegotowanej dużej blaszki. Ciasto oprószamy przez sitko kakao.
Jabłka obieramy, kroimy na połowy i wycinamy gniazda nasienne. Oprószamy cynamonem.
Jajka wybijamy i krótko miksujemy z cukrem, dodajemy ser i śmietanę, olej, budyń i mąkę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Oprószone cynamonem jabłka układamy na cieście i zalewamy masa serową.
Ciasto pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim spód przegotowanej dużej blaszki. Ciasto oprószamy przez sitko kakao.
Jabłka obieramy, kroimy na połowy i wycinamy gniazda nasienne. Oprószamy cynamonem.
Jajka wybijamy i krótko miksujemy z cukrem, dodajemy ser i śmietanę, olej, budyń i mąkę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Oprószone cynamonem jabłka układamy na cieście i zalewamy masa serową.
Ciasto pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.