Sposób przygotowania:
Sernik z kandyzowanymi bananami
Ciasta kruszę za pomocą blendera, kostkę masła rozpuszczam, dodaję do pokruszonych ciastek, mieszam i wykładam na spód tortownicy o śr 24 cm. Wyrównuję powierzchnię i odstawiam. Twaróg miksuję dosypując po trochu szklankę cukru. Łopatką zdejmuję twaróg z brzegów naczynia, by roztarł się na gładką masę. Nie przerywając miksowania dodaję po łyżce jogurt, mąkę i wbijam po jednym jajku. Pozostałe masło rozpuszczam na patelni, dodaję pozostały cukier i obrane ze skórki banany. Karmelizuję przez kilka minut, banany odwracam na druga stronę, karmelizuję i przekładam na spód tortownicy wyłożonej ciastami, na bananach rozkładam masę serową, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na 1 h i 30 min.