Sposób przygotowania:
Sernik z kawą
Z podanych w przepisie składników zagniatamy ciasto, wkładamy do lodówki na ok 30 min a po wyjęciu wylepia nim przygotowaną dużą blaszkę. Można ciasto przed wyłożeniem masy zapiec.
Kawę, kakao i cukier puder rozprowadzamy w jak najmniejszej ilości wrzątku. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy ser, budynie, olej i mleko. Krótko miksujemy i ok 3/4 masy a może więcej wykładamy na przygotowane ciasto w blaszce.
Do pozostałej masy serowe dodajemy rozmieszaną kawę i kakao. Dobrze łączymy. Wykładamy łyżką na białą masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Kawę, kakao i cukier puder rozprowadzamy w jak najmniejszej ilości wrzątku. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy ser, budynie, olej i mleko. Krótko miksujemy i ok 3/4 masy a może więcej wykładamy na przygotowane ciasto w blaszce.
Do pozostałej masy serowe dodajemy rozmieszaną kawę i kakao. Dobrze łączymy. Wykładamy łyżką na białą masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.