Sposób przygotowania:
Sernik w biszkopcie
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę następnie dodawać po żółtku cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto podzielić na pół i wylać do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w temp 180 stopni.
Sernik:
Żółtka utrzeć z cukrem dodać margarynę, ser i budyń rozmieszany z 1 łyżką cukru i mlekiem.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem, dodać bakalie. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 45 minut w temp 180 stopni.
Masa :
W 200 ml mleka rozmieszać budynie i cukier. Resztę mleka zagotować i wlać mieszankę. Zagotować cały czas mieszając, ostudzić.
Margarynę utrzeć dodać budyń.
Ananasy i brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Przełożenie :
Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, połowę owoców przykryć sernikiem który posmarować resztą kremu, poukładać resztę owoców i przykryć drugim biszkoptem.
Polać polewą czekoladową.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę następnie dodawać po żółtku cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto podzielić na pół i wylać do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w temp 180 stopni.
Sernik:
Żółtka utrzeć z cukrem dodać margarynę, ser i budyń rozmieszany z 1 łyżką cukru i mlekiem.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem, dodać bakalie. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 45 minut w temp 180 stopni.
Masa :
W 200 ml mleka rozmieszać budynie i cukier. Resztę mleka zagotować i wlać mieszankę. Zagotować cały czas mieszając, ostudzić.
Margarynę utrzeć dodać budyń.
Ananasy i brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Przełożenie :
Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, połowę owoców przykryć sernikiem który posmarować resztą kremu, poukładać resztę owoców i przykryć drugim biszkoptem.
Polać polewą czekoladową.
Justi2401