Sposób przygotowania:
Cztery smaki
Biszkopty:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać stopniowo żółtka, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszać z ubitymi na sztywną pianę białkami.
Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej wiórki kokosowe, do czwartej mak. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami na przemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40 minut w temp 180 stopni.
Można upiec jedno takie ciasto i po ostygnięciu przekroić ja na pół.
Masa serowa:
Margarynę roztopić, dodać ser wymieszany z żółtkami i cukrem. Zagotować ciągle mieszając. W mleku rozmieszać budynie i wlać do sera, cały czas mieszając lekko zagotować.
Ciepłą masę wylać na jedną cześć ciasta i przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać stopniowo żółtka, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszać z ubitymi na sztywną pianę białkami.
Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej wiórki kokosowe, do czwartej mak. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami na przemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40 minut w temp 180 stopni.
Można upiec jedno takie ciasto i po ostygnięciu przekroić ja na pół.
Masa serowa:
Margarynę roztopić, dodać ser wymieszany z żółtkami i cukrem. Zagotować ciągle mieszając. W mleku rozmieszać budynie i wlać do sera, cały czas mieszając lekko zagotować.
Ciepłą masę wylać na jedną cześć ciasta i przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem.