Sposób przygotowania:
Sernik z krówką
Masę krówkową podgrzewamy w kąpieli wodnej, proponuje wyjąć z puszki. Jaja z cukrem pudrem ubijamy do puszystej masy. Na zwolnionych obrotach dodajemy po trochu mąkę, twaróg i cukier waniliowy i miksujemy do połączenia składników. Formę 26 lub 28 cm, wyściełamy papierem do pieczenia, wylewamy gotową masę twarogową. Lekko ciepłą masę krówkową wylewamy łyżką partiami. Zostawiamy połowę do udekorowania sernika po upieczeniu. Pieczemy 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160° góra dół.Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko otwieramy i studzimy w ten sposób ciasto. Po wystudzeniu, oddzielamy nożem ciasto od formy, dekorujemy pozostałą krówką i czekamy do jutra, wtedy jest najlepszy,moim zdaniem oczywiście. Smacznego.