Sposób przygotowania:
Sernik z krówkami
Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia oraz jajko, szybko zagnieść ciasto które schłodzić minimum 1 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa prostokąty o wymiarach formy u mnie 36cm na 25 cm i jednym wyłożyć do wcześniej wysmarowanej formy do pieczenia.
Masa serowa: Margarynę utrzec z cukrem. Cukierki rozpuścić z dodatkiem mleka i po przestudzeniu wymieszać z serem, następnie dodać do margaryny i cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a na koniec wsypać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.
Masę serową wylać na ułożone w formie ciasto i delikatnie przykryć drugim prostokątem. Piec w temp. 200st około 60 min po upieczeniu ciasto dokładnie wystudzić i polać polewą przygotowaną z pozostałych krówek i mleka, wierzch ciasta ozdobić orzechami.
Masa serowa: Margarynę utrzec z cukrem. Cukierki rozpuścić z dodatkiem mleka i po przestudzeniu wymieszać z serem, następnie dodać do margaryny i cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a na koniec wsypać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.
Masę serową wylać na ułożone w formie ciasto i delikatnie przykryć drugim prostokątem. Piec w temp. 200st około 60 min po upieczeniu ciasto dokładnie wystudzić i polać polewą przygotowaną z pozostałych krówek i mleka, wierzch ciasta ozdobić orzechami.
iziona
edytaha
Spokojnie poczekaj Iwonko na zatwierdzenie, na pewno będzie dobrze :)
2milutka